kolloidalt silver är ett naturligt antibiotikum

När vi talar om silver hänvisar vi ofta till dess nanopartiklar, som varierar i storlek från en nanometer (nm) till 100 nm. Dessa små partiklar brukar beskrivas som silver, men vissa innehåller en betydande mängd silveroxid. Oxidkomponenten kommer från förhållandet mellan ytarea och bulkatomer. Här är en titt på de olika typerna av nanopartiklar. Varje typ av partikel innehåller olika mängder av mineralet, så det är viktigt att kontrollera etiketten på varje produkt för att se till att du får den äkta varan.

Handla kolloidalt silver på Restore.se

De antibakteriella egenskaperna hos kolloidalt silver har studerats av forskare. En av dessa studier involverade användningen av ett extrakt av kanel zeylanicum bark. Forskarna fann att detta extrakt avsevärt förbättrade skapandet av nanokristallina silverpartiklar. Dessa fynd tyder på att kolloidalt guld kan ha antibakteriella egenskaper. Det finns dock många farhågor om dess biverkningar. Dessa försiktighetsåtgärder är värda att tänka på innan du köper den. Om du är osäker på om kolloidalt silver är rätt för dig, kontakta din läkare.

kolloidalt silver

Det finns olika typer av kolloidalt silver. Även om de har liknande funktioner, varierar de dramatiskt. I allmänhet bestämmer storleken och koncentrationen av silverpartiklarna deras effektivitet. Ju högre antal silverpartiklar, desto högre effektivitet. Men det finns flera saker att tänka på innan du köper en kolloidal metalllösning. Dessa faktorer är avgörande när du väljer en produkt för dina behov. Till exempel bör du välja ett märke som har lägst kostnad och högsta kvalitet.

En annan viktig faktor att tänka på när du väljer en kolloidal silverprodukt är dess säkerhet. Det finns många sätt på vilka detta ämne kan orsaka problem. Vissa tror att det kan bota cancer. Det kan orsaka allergiska reaktioner och kan vara farligt för din hälsa. Av dessa skäl bör du överväga fördelarna och riskerna med kolloidalt silver. Denna metall anses vara säker och används för att behandla många sjukdomar. Så det är en bra idé att kontrollera med din läkare innan du köper någon produkt.

Vissa människor tror att kolloidalt silver är ett naturligt antibiotikum. Det finns dock inga seriösa studier som stödjer detta påstående. Det är allmänt tillgängligt och många tror på fördelarna med det. I själva verket kan silvret vara ett mirakelläkemedel. Om du är förkyld eller har en bakterieinfektion kan det hjälpa till att förhindra att den kommer tillbaka. Det är viktigt att följa instruktionerna när du tar kolloidalt silver.

Fördelarna med kolloidalt silver är inte begränsade till att förhindra tillväxten av skadliga bakterier. Det har använts i tusentals år för att behandla ett antal åkommor. I de gamla grekerna användes det för att förhindra att maten förstörs i matsmältningssystemet. Trots dess många användningsområden har den ett antal biverkningar. I första hand kan kolloidalt silver orsaka njurskador. Dessutom kan ämnet interagera med vissa antibiotika och tyroxin, så det är bäst att rådgöra med en vårdgivare innan du tar kolloidalt silver.